HOE JE JE GEZICHTSMASKER THUIS SCHOONMAAKT.

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, raadt het CDC aan om een gezichtsmasker te dragen of om elk moment dat je naar kruidenierswinkels, apotheken of andere plaatsen gaat waar sociale afstandelijkheid niet mogelijk is, te bedekken. 

Controleer het etiket van het mondkapje om te zien of bleekmiddel wordt aanbevolen voor desinfectie. Als bleekmiddel wordt aanbevolen, ga dan voor bleekmiddel met 5,25% – 8,25% natriumhypochloriet.

Meng een bleekoplossing met 5 eetlepels (1/3 kopje) bleekmiddel per liter water op kamertemperatuur of 4 theelepels 5,25% – 8,25% bleekmiddel per kwart van het water op kamertemperatuur.

Laat het mondkapje vijf minuten weken in de bleekoplossing, gooi de bleekoplossing in de afvoer en spoel het mondkapje grondig af met koud water, leg het mondkapje plat en laat het volledig drogen, of droog het mondkapje op de hoogste warmtestand.

Terwijl er enkele andere reinigingsmethoden zijn die rond het internet zweven en die voorstellen om gezichtsmaskers te reinigen door ze in de magnetron, oven of een pot kokend water te steken, raadt Carolyn Forte, directeur van het Good Housekeeping Institute Cleaning Lab, ze niet aan omdat ze bij lange na niet zo effectief zijn als de standaard was- en droogmethoden.

dgmondmasker.nl

medisch-mondkapje.nl